RALLYLYDNAD

Rallylydnad är en otroligt rolig och populär hundsport. Rallylydnad stärker samarbetet mellan dig och din hund och passar utmärkt som en vardagsaktivitet eller om man vill ut och tävla.

Hos HundEsset kan du gå kurser i nybörjar- och fortsättningsklassen. Då och då dyker det även upp tematräningar där vi fokuserar på ett särskilt område inom rallylydnad. 

 

I kursen för nybörjarklassen går vi igenom samtliga 33 moment som förekommer i den klassen. Till största delen handlar det om följsamhet, sitt, ligg och stå men även att din hund kan stanna kvar i en position och gå runt dig. Inför den här kursen är det bra om din hund kan sitt och ligg, men i övrigt behövs inga särskilda förkunskaper. Vi övar även på att gå kortare banor där vi kombinerar olika moment. 

I kursen för fortsättningsklassen går vi igenom samtliga 20 moment som förekommer i den klassen. Vi fortsätter även att öva på nybörjarklassens moment i bankombinationer tillsammans med de nya momenten. Utöver det lägger vi även fokus på hur vi kan få en engagerad hund som vill jobba med oss.

För att gå fortsättningskursen behöver du och din hund ha kommit igång med träningen av nybörjarklassens moment. 

I båda kurserna får man tillgång till HundEssets Youtubekanal där filmklipp finns på samtliga moment. Det underlättar träningen på hemmaplan. 

På HundEssets Instagram lägger jag upp filmklipp med rallylydnadsinspirerad träning samt berättar det senaste när Kira och jag är ute och tävlar. 

Här nedan ser du planerade kursstarter i rallylydnad. 

Ingenting att boka just nu. Titta in snart igen.