Rallylydnad - here I come!


I dag fick jag post!

Certifikatet som styrker att jag nu kan titulera mig rallylydnadsinstruktör (en utbildad sådan!) damp ned i postboxen.

En gedigen utbildning som täcker rallylydnadens historia, friskvård, regelverk, bedömningar, grundträning, fotgående, samtliga klasser (nybörjare, fortsättning, avancerad, mästare), banbyggnad, problemlösning, kursupplägg, störningsträning, kvalitetssäkring, tävlingsträning, domarbedömningar, tävlingspsykologi och projektkurser i grupp samt projektekipage för privatlektioner.


Jag har haft så roligt under utbildningens gång och jag är så glad och tacksam över alla ekipage som villigt har ställt upp (antingen som träningsekipage eller att de lånat ut sina hundar till mig för träning). Jag är också otroligt nöjd över mitt val att utbilda mig hos Royal dog education och när det är dags att vidareutbilda mig ytterligare, så kommer jag att välja dem igen.


Nu är jag full av förväntan inför kommande kurser och tematräningar som förhoppningsvis kan locka fler hundägare till att träna rallylydnad. Det är verkligen en toppenaktivitet för både två- och fyrbenta. Det bygger på samarbete och glädje. Sen boostar det ju så klart vardagslydnaden också, vilket gör att det är en sport för alla - oavsett om man vill tävla eller ej.


Följ HundEsset på Instagram @hundessetsthlm för inspiration och för att se vilka kurser och tematräningar som dyker upp. Alla kursstarter dyker självklart även upp här.