KURSER

"They motivate us to play,

be affecionate,

seek adventure and be loyal"

Thom Jones

Inga kurser eller privatträningar erbjuds för tillfället. 

 

HundEsset erbjuder kurser i grupp samt privatträning. Du kan välja mellan valpkurs, grund- och fortsättningskurs i vardagslydnad, rallylydnadskurser, hooperskurser, temakurser samt tematräningar. 

När du hämtar hem din valp, så väntar en härlig och spännande tid. Valpen utvecklas i en rasande fart och det blir snabbt dags för en första kurs tillsammans. Att gå en kurs tillsammans med din hund är både roligt och nyttigt. Genom enkla övningar lär ni er att samarbeta och valpen lär sig snabbt att hålla koll på dig. Har du en valp som är cirka fem månader eller äldre, så kan du välja mellan valpkurs och vardagslydnad 1. Valpkursen och vardagslydnad 1 baseras på boken Bäst Var-dag skriven av Maria Brandel och Siv Svendsen. 

Även unghundar och vuxna hundar har kul på kurs. Har du inte gått en kurs med din hund tidigare, så kan ni gå grundkursen i vardagslydnad (vardagslydnad 1) för att lägga bra grunder.

På fortsättningskursen (vardagslydnad 2) bygger vi sedan vidare på de grunder som har lagts i både valp- och grundkursen. 

Rallylydnad är en otroligt rolig och populär hundsport. Rallylydnad stärker samarbetet mellan dig och din hund och passar utmärkt som en vardagsaktivitet eller om man vill ut och tävla. Hos HundEsset kan du gå kurser i nybörjar- och fortsättningsklassen. På HundEssets Instagram kan du se filmklipp på rallylydnad.

Tematräningarna är vid ett separat tillfälle och då fokuserar vi på ett specifikt tema. Temakurser är även de inriktade på ett särskilt tema, men då träffas vi flera gånger (oftast tre eller fyra tillfällen).

Exempel på olika teman kan vara följsamhet, stadga, impulskontroll och tävlingsträning.

Du får jättegärna önska ett tema som du vill träna på!

Hoopers är den relativt nya hundsporten som passar alla hundar, oavsett ålder och träningsvana sen innan. En skonsam hinderbana där du som förare ska dirigera din hund på avstånd.

Superkul och en riktig utmaning!

Kanske vill du träna privat för en hundinstruktör. Det kan vara så att tiderna inte passar för att kunna gå en hel kurs. Du kanske föredrar att träna privat för att kunna fokusera på det just du och din hund vill träna på. Läs mer om privatträning.

Aktuella kursstarter ser du här nedanför samt här.

Se HundEssets covid-19-sida för de senaste uppdateringarna kring hur pandemin påverkar kursverksamheten. 

Ingenting att boka just nu. Titta in snart igen.