FLOCKEN

Efter femton år som gifta kunde vi äntligen bli med hund. Det hade tagit många års övertalning att få med maken på dessa planer. Där och då hade vi också två äldre katter, som inte längre finns hos oss.

När vi hade haft Baxter i ungefär ett år, så började längtan efter en till hund att gro.

Den här gången behövde jag inte vänta femton år.

 

På ett ganska oväntat och spontant sätt hittade vi Kira. Det här var i januari 2020, ungefär ett halvår efter att min övertalningsinsats initierades. Kira är från Irland och vi adopterade henne genom Friends Forever.

Sen att vi nu hade två unghundar hemma var något vi helt enkelt fick ta itu med. Det visade sig dock snabbt att det var helt rätt beslut!

Våra hundar följer med oss på nästan allt vi gör.

Möjligheten att leva ett liv där de inkluderas i allting är något vi uppskattar mycket. Tillsammans har vi gjort vandringar med övernattning i tält, åkt till familj i Finland, varit i fjällen både sommar, höst och vinter, åkt på mysiga hotellövernattningar på olika platser och testat olika hundvänliga fik och restauranger. Vi har även gått en hel del kurser, tävlat i rallylydnad och hundutställningar.

Det är dock inte alltid lätt att vara hundägare.

Baxter är en hund som lätt går upp i stress, vilket inte alls är ovanligt för en flatcoated retriever. Det är någonting vi hela tiden fortsätter att arbeta med.

Samtidigt är han en underbart egensinnig, glad och kärleksfull hund.

Baxter och jag har tävlat i rallylydnadens nybörjarklass men inför start i fortsättningsklass ska han få mogna lite till. 

Kira är även hon en härlig individ. Hon är otroligt lättlärd, lyhörd och sprallig. Men, även hon har sina sidor. Separationsångest är en av dem, vilket inte är förvånande med tanke på hennes bakgrund.

Hon har även mycket jakt i sig, som den vinthundsmix hon är.

Tillsammans med Kira tävlar vi i rallylydnad. Vi tränar just nu inför vår debut i avancerad klass. 

Dessa två har verkligen berikat vårt liv och jag längtar till alla nya äventyr som väntar. 

"Dogs do speak, but only to those who know how to listen"

Orhan Pamuk

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.